Suomen jalkapalloilulla menee paremmin kuin ennen

Jalkapallolla maailmankartalle

Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajilla menee vuosi vuodelta paremmin. Vuonna 2018 Suomi on FIFAn rankingissa sijalla 58. Paljon muutosta on tapahtunut, sillä joukkue on harpannut lähes 20 sijaa ylöspäin vain muutaman vuoden takaisesta sijoituksesta. Huuhkajat ovat näyttäneet myös vuoden 2018 Kansojen liigan karsinnoissa, mistä joukkue on tehty.

Kansojen liiga

jalkapallo ei ole koskaan kuulunut Suomen menestyslajeihin mutta hiljalleen jalkapallokin alkaa näyttämään voimistumisen merkkejä. Uusia pelaajia tulee mukaan joukkueeseen tuomaan uutta intoa ja taitoa. Vuonna 2018 on pelattu ensimmäistä kertaa Kansojen liigan karsintaa, jonka parhaimmat joukkueet matkaavat EM-kisoihin vuonna 2020. Suomi pelaa C-divisioonassa. Se lohkoon kuuluvat Viro, Kreikka ja Unkari. Ennen kuin kaksi viimeistä ottelua on pelattu, Suomi johtaa omaa lohkoaan.

Kansojen liigan divisioonien voittajat ottavat askeleen ylemmäs seuraavaan divisioonaan. Pelit toimivat myös porttina EM-kisoihin. Suomi onkin lähempänä EM-kisoihin pääsyä kuin koskaan aikaisemmin. Marraskuussa 2018 pelattavista peleistä Suomen täytyy saada vain yksi piste voittaakseen lohkonsa.

Suomen huippupelaajat

Suomesta on vuosien saatossa tullut muutamia jalkapallon huippunimiä. Suurin tähti on tietenkin Jari Litmanen, joka aloitti uransa Suomessa, Lahdessa. Hänet nähtiin myös muun muassa Hollannissa Ajaxin riveissä. Toinen jo uransa lopettanut huippupelaaja on Liverpoolissa pitkään pelannut puolustaja Sami Hyypiä. Heidän rinnalleen on kuitenkin nousemassa uusia huippunimiä, kuten Teemu Pukki, joka tekee hurjaa tulosta Huuhkajien riveissä.

Suomen jalkapallo elää tällä hetkellä todellista kultakauttaan. Se on lähellä päästä EM-kisoihin ja näin pelaamaan todellisia huippumaita vastaan. Suomi on jo ottanut yhden suuren tasapelin Espanjasta vuonna 2013.